31 juli 2009

Laatste wedstrijden

Ondertussen weten jullie ongetwijfeld ook al dat ik naar het WK MTB in Canberra zal gaan.  Het was voor mij ook een verrassing. Hier is het verhaal.Na het Belgisch Kampioenschap in Malmédy stond ik te praten met enkele vrienden.  Rudi de Bie kwam naast me staan en vroeg of ik het zou zien zitten om nog een 6-tal weken langer te biken.  Ik vroeg hem waarom ik dat zou doen.  Wel…. over 6 weken is er het WK in Canberra, zei hij.  Eerst dacht ik dat hij dat zei om te lachen maar snel begreep ik dat hij het wel meende.  Vorig jaar reisden we na de Olympische Spelen in Peking door naar Australië om er de wereldbekerwedstrijd te rijden.  Toen had ik Rudi gezegd dat het eigenlijk een droomafscheid zou zijn om daar mijn allerlaatste wedstrijd te kunnen rijden.  Eerlijk gezegd had ik daar tot zondag in Malmédy niet meer aan gedacht, of toch zeker niet op gerekend.  Rudi vertelde me dat hij dat nog niet vergeten was en dat hij ook aangenaam verrast was door mijn prestatie op het BK.  Toen ik begreep dat Rudi dat inderdaad meende heb ik getelefoneerd naar Mr. Versele, de CEO van Landbouwkrediet, om te vragen of ik mee kon naar het WK maar eigenlijk nog meer om te vragen of ik daar in Canberra mijn allerlaatste wedstrijd uit mijn carrière zou mogen rijden.  Het antwoord daarop was : “ja natuurlijk”.Geheel onverwacht zal ik dus op een prachtige manier  afscheid kunnen nemen van mijn sportloopbaan.  Ik denk dat iedereen wel zal begrijpen dat ik deze kans met beide handen aanneem.  Het WK als allerlaatste wedstrijd… voor mij is dat een droomscenario!!!  Hiervoor bedank ik Rudi de Bie en de mensen van de KBWB, en uiteraard ook Mr. Bulens en Mr. Versele van Landbouwkrediet-Colnago.  Jullie weten niet welk een mooi cadeau jullie mij hiermee geven!!!!! Filip  

Flickr foto's

 • Laatste BK, Malmédy 2009
 • Wall of fame Sydney 2000
 • start Halle-Ingooigem2009
 • Ronde van België 2009, tijdrit
 • Kemzeke 2009
 • start Kemzeke 2009
 • Houffalize 2009 met Mario
 • Houffalize 2009 met Danny VDB a
 • Houffalize 2009 met 2 supporters
 • Houffalize 2009
 • Houffalize 2009
 • Houffalize 2009

Sponsors 2007