30 januari 2009

MTB-vakantie Mali.

Begin december gingen we voor 10 dagen naar Mali.  Na 2 jaar Marokko wilden we eens een ander land aandoen.We hebben iets minder gefietst als de vorige jaren, een goede 350km tegenover 480 vorig jaar. Maar ik vind dat we meer gezien en  genoten hebben.  Het is voor ons wel een enorme cultuurshock. Het is goed voor ons om eens met beide voeten op de grond te komen, we hebben enorm veel geluk om in België geboren te zijn.  Eén persoon, ik weet niet meer wie, zei op een bepaald ogenblik dat hij daar niet zou kunnen wonen!!!!  Een ander antwoordde daarop dat hij daar niet zou willen geboren worden!!!! Dat was een zeer goed antwoord vond ik.  Uiteraard moeten we ons niet schuldig voelen omdat wij in Europa geboren zijn.  Maar eigenlijk zou de rijkdom in de wereld een beetje beter verdeeld moeten worden.  Maar wie ben ik om dat te zeggen!!  Ik was toch wel onder de indruk om te zien hoeveel moed de mensen daar hebben, ze wonen er echt in the middle of nowhere maar toch gaan de meeste kinderen er naar een lokaal schooltje waardoor ze de hoop op een eventueel betere toekomst behouden.  Het minste druppeltje dat we op de hete plaat kunnen doen….In elk geval waren wij daar om te fietsen, het klinkt hard maar zo is de realiteit.  We hebben 3 maal onder de sterren geslapen, wel onder ons muggennet. Zo in slapen dommelen is niet normaal zalig!!!!Overdag reden we wel af en toe eens door het losse zand maar eigenlijk was onze MTB tocht er eentje om nooit te vergeten.       

Flickr foto's

 • Laatste BK, Malmédy 2009
 • Wall of fame Sydney 2000
 • start Halle-Ingooigem2009
 • Ronde van België 2009, tijdrit
 • Kemzeke 2009
 • start Kemzeke 2009
 • Houffalize 2009 met Mario
 • Houffalize 2009 met Danny VDB a
 • Houffalize 2009 met 2 supporters
 • Houffalize 2009
 • Houffalize 2009
 • Houffalize 2009

Sponsors 2007